Állítsuk meg!

Már csak egyvalami állíthatja meg Orbánt

Bal- és jobboldaliak együtt vallják: a Fidesz átlépte a Rubicont. A jogállamiság végét jelentheti, ha a parlament elfogadja Lázár János frakcióvezető javaslatát, amellyel az Alkotmánybíróságon ütne, amiért a testület az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a kétmillió forintnál nagyobb végkielégítéseket sújtó különadót. „Javaslom az Országgyűlésnek, hogy soron kívül módosítsa az alkotmányt: az Alkotmánybíróság azokban a kérdésekben ne rendelkezzen kompetenciával, vizsgálati jogosultsággal, alkotmányossági kontroll lehetőségével, amelyekről nem lehet népszavazást tartani.” Így nyilatkozott a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, és hozzátette, hogy az alkotmánybírósági döntés „számunkra azt bizonyítja, hogy a régi alkotmány nem képes az embereknek megfelelni, nem képes az emberek életviszonyait szabályozni”. A kiváló írót, aki egyre gyakrabban vállal közéleti szerepet is, BARÁT JÓZSEF kérdezte.

A teljes interjú elolvasható a 168 óra online-on:

www.168ora.hu/itthon/orban-jobboldal-baloldal-kaczynski-alkotmanybirosag-nyugdijpenztarak-centrizmus-alkotmany-64127.html

A bejegyzés trackback címe:

https://charta.blog.hu/api/trackback/id/tr892469816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása