Levél

2010.12.12. 21:27

 Sziasztok!

Édesapám nyugdíjas, s ma kapott egy levelet az ONYF-től (feladóként az ő címük volt a borítékon!). Kibontottam.

Kár volt. (Felhúztam magam!)

Mi volt benne?! A  „nemzeti konzultációra” válaszként O.V. levele (ugye a nyugdíjpénzen!) egy 6x6-os(!) fényképével (előbb inkább, mint utóbb az intézményekben is kötelező lesz kitenni!), melyben tájékoztatja a tisztelt nyugdíjasokat, hogy az ő konzultációjára, idézem:  „több mint egy millió” nyugdíjas levélben válaszolt! Ezt a hazugságot!!! (Holnap mi is bemondjuk, hogy 10 millióan vagyunk a Hősök terén!)

Levélben folytatja: hogy a beérkezett (1 millió!!! - még egyszer!) levelekben a nyugdíjasok aggódnak a nyugdíjak értékállósága miatt (hogy aggódunk mi?!!), majd azt írja, hogy:  „számomra is elfogadhatatlan az a szemfényvesztés, amellyel az Önök nyugdíjának fedezetét - az Önök tudta nélkül - magánbefektetők kezére játszották át!” (Mi van??!!)

Tehát: Az 1 millió neki visszaírt nyugdíjas panaszkodik (ezt O.V. elfogadhatatlannak tartja!), hogy az már aktív nyugdíjasok nyugdíjának fedezetét magánbefektetők elviszik! Az aktív nyugdíjasok fedezete (óriási hiánnyal csak, ugye...!) a ma aktív járulékfizetők és nem a magánbefektetők befizetései! Majd O.V. levelében megnyugtatja a nyugdíjasokat, hogy meghozta a nyugdíjmentő intézkedését a kormány. „Ezt most megteremtettük”. (De ki foglalkozik azokkal, akik fizetik a mostani nyugdíjasok nyugdíjának egy részét - de nekik alig lesz nyugdíjuk a jövőben?!??!?!) Majd írja:  „biztonságossá vált számunkra... hogy a rezsi, és azon belül is különösen a gázszámla kifizetése mekkora problémát jelent. (..:) ..ezért döntöttünk úgy - folytatja - hogy a kis fogyasztású háztartásoknál nem emelkedhet a gáz ára!”
„ONYF-es” (nagyon idézőjelben, de feladónál az ONYF volt) levélben gáz árszint megőrzéséről van szó!!!

(Argentína..., de inkább Észak-Korea...) Döbbenet. Olvassátok el, biztos mind a 3,5 millió nyugdíjas megkapja (3,5 millió x 80 Ft postaköltség => a MI NYUGDÍJJÁRULÉKUNKBÓL!!!!! )

A borítékot 3-szor is megnéztem.  „Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság” a feladó!!! Nem hiszem el! Benne egy pofátlanul nagy (pofa)kép! Pofátlanul '1 millió nyugdíjasról!” (Bocsánat de a teljes(!) ismeretségi körötökben tudtok olyan aki írt neki???!! Én senkit!!!)

ONYF a gázárról, és aláíró O.V.?!?! Még most sem hiszem el...! A magát kereszténynek nevező O.V., jobb, ha sűrűbben olvassa a Szent Írást, mert: „aki magát felmagasztalja, megaláztatik” (Lukács ev. 18,14) -  örök érvényű!

A bejegyzés trackback címe:

https://charta.blog.hu/api/trackback/id/tr242511823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turpir 2010.12.13. 23:14:42

Azért az ONYF a feladó, hogy lássuk, milyen gazdaságosan működik a kormány. Pontosabban: Amit koraősszel póstáztak, az is gazdasságos volt, mert ingyen nyomtatta, borítékolta és hordta szét a Magyar Pósta (forrás: Klubrádió). De most itt az igazi truváj, hoszen az ONYF amúgy is küld levelt a nyugdíjasoknak, kézenfekvő tehát a "megoldás".
A levélbeli megfogalmazás összhangban van a ma elfogadot törvénnyel. Én csak abban reménykedem, hogy a több éves munkával összeállított többszázoldalas NYIKA anyagot egyszer még valamelyik kormány felhasználja, és ez az "egyszer" hamarabb következik be, mint ahogy a gyerekeim nyugdíjba vonulnak.. Ha van időtök, nézzetek bele valamikor: nyugdij.magyarorszagholnap.hu/images/Nyugdij_kerekasztal_jelentes.pdf

turpir 2010.12.14. 11:12:21

Ja, kimaradt a "spórolás" témából, hogy tapasztalatom szerint a nyugdíjasoknak a decemberi levelet a NYUFIG szokta küldeni nem az ONYF.
süti beállítások módosítása