Ha a parlament elfogadja a nyugdíjpénztárválasztás szabadságáról szóló törvényjavaslatot, akkor mindenki visszakapja a saját pénze feletti rendelkezés szabadságát, s így mindenki maga rendelkezhet majd arról, hogy számláját az állami nyugdíjrendszer vehesse vissza.”

Ezt mondta Selmeczi Gabriella, Orbán nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottja. Aki meg nem akar szabad lenni, az értelemszerűen „a spekuláns üzletemberek oldalára” áll az „emberekkel” szemben.

Ez a Fidesz-politika lényege, mindenben: az állampolgár szabadon dönthet úgy, ahogy a Fidesz-működtette állam kötelezően előírja neki. Ha nem teszi, ha ragaszkodik a saját döntési jogához, akkor ellenség. Nem a Fidesz-kormányé természetesen, hanem az embereké. A dolgozó népé. Mert a Fidesz őket szolgálja.

A legrosszabb, hogy a dolgozó nép ezt megint elhiszi.

A „spekuláns üzletemberek” meg megint hallgatnak.

Már-már unalmas lenne, ha nem lenne felháborító.

(Mihancsik Zsófia)

A bejegyzés trackback címe:

https://charta.blog.hu/api/trackback/id/tr1002412349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karlovimarxi 2010.11.01. 17:01:59

javaslom az államiból való kilépést, és áttérést a magánnyugdíjpénztárakba!!!!

- hozama van
- örökölhető
(bár mint látjuk ez is ellopható a hatalom által)

Javaslom egy új MNYP létrehozását, ami internet alapú lenne, mint egyes bankok, vagy brókercégek ahol a kötelező állampapírokon kívül a maradék egy általunk létrehozott ingatlanalapba menne, amely a bedőlt bankhitelekből vásárol, és megadja a llehetőséget a visszavásárlásra is! (20-50% on is meg tudná szerezni az ingatlanokat, és még akár szociálisan is lehetne érzékeny határok között.... Ugyan ezt a kormány is megcsinálhatná, ha lenne esze! De a lopáson kívül csak a tékozlás megy jobban.)

Különben amit javasolok az új pénztár ról, az a jövő, hiszen ha nem rugalmasak a régiek, akkor a költségeik a hozamot nagyobb arányban elvihetik a kisebb forgalom mellett!
süti beállítások módosítása